Qui som?

Som membres del grup de natura GOT (Grup d'Ornitologia del Tenes), on ens dediquem a promoure activitats per apropar a la gent a la natura i sensibilitzar-la amb el medi ambient.

Una de les activitats que fem durant l'any amb aquest grup és la construcció de caixes niu, però abans de explicar-vos res, volem que quedi clar que es una caixa-niu per els qui no ho sàpiguen encara.

Què és una caixa-niu?

Una caixa-niu és una estructura artificial (creada per l'ésser humà) de fusta amb una cavitat a l'interior que serveix perquè el ocells de vàries espècies hi facin el niu.

Per què posar caixes niu al jardi de casa nostre? Com ens beneficia això?

Com a conseqüència de la pressió que l'home exerceix sobre el medi natural, els ocells tenen cada vegada més dificultats de trobar espais per nidificar. Amb les caixes niu intentem ajudar-los a niar i a potenciar les diferents espècies d'insectívors que cada dia estan més amenaçades per l'ús massiu d'insecticides, la caça ilegal, els grans incendis i les tales massives d'arbres.

Si col·loquem una caixa niu al nostre jardí, apart d'afavorir els ocells, els acostarem ben aprop de casa, i podrem gaudir de la seva presència i del seu cant. Nosaltres els ajudem i ells ens ajuden a tenir controlats els mosquits. És una forma de simbiosi en què les dues parts en surten beneficiades.


Però, retornant al què dèiem al segon paràgraf d'aquest text, el GOT promou un taller de caixes niu en que cada participant es construeix la seva pròpia caseta i se l'emporta per penjar-la  a casa seva.

Vist l'èxit d'aquesta activitat, hem anat fent diferents models de caixes niu per a les  espècies que acostumen a niar dins d'aquestes cavitats, com pot ser la Mallerenga, el Pit-roig, el Xot, el Raspinell,  el Falciot, inclús també caixes-refugi per els Rat-penats.

També hem penjat caixes niu en espais verds com la Bassa del Pardeler o Can Tàpies per poder fer un seguiment per saber quines espècies  niden, com són els nius, quin  percentatge de casetes s'ocupen, tot un munt d'informació interessantíssima que fins ara desconeixíem.

Què us oferim en aquest blog?

Des d'aquest blog, NiuBox Natura, us volem mostrar i oferir les diferents gammes de caixes niu que tenim i també informar-vos de les activitats  que anem fent durant l'any amb els membres del GOT. Per qualsevol dubte contacteu amb nosaltres a la pestanya "Contacte" d'aquest mateix blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada